Musko

pak

Food Packaging

Kwaliteit

Het is goed om te weten dat Muskopak BRC8 Level AA gecertificeerd is. Waarom?

Een Copacker heeft een aantal specifieke risico’s waar zij rekening mee moet houden. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de enorme verscheidenheid aan producten waar het bedrijf mee te maken krijgt. Met de inrichting van ons kwaliteitssysteem hebben wij daar specifiek rekening mee gehouden.

Doordat wij onmogelijk kunnen bepalen welke producten compatible zijn met elkaar, zorgen wij ervoor dat bij elke productwissel er geen sporen meer zijn van een voorgaand product. De machines hebben een standaard reinigingsinstructie. Deze instructies zijn zo opgesteld dat er na een productie geen resten van product op de machine mogen achterblijven. Dit geldt natuurlijk zowel voor het visuele aspect als op het organische vlak.

Een typisch voorbeeld van een Transwrap systeem
Na reiniging wordt de machine vrijgegeven door de kwaliteitsdienst. Deze kan op objectieve wijze beoordelen of de machine vrij is van enig spoor van product door middel van ATP en Allergenen testen. Binnen 30 seconden kunnen wij aantonen dat de machine vrij is van enig organisch materiaal.

Een open product wordt gestort in zogenaamde bulk lockers. Deze bulk lockers zijn afsluitbare kamers die voor een product en machine gebruikt kunnen worden. Ook deze worden bij een productwissel vrijgegeven door de kwaliteitsdienst.

Het product dat onderhevig is aan een rework handeling wordt bij de machine gestort in een afsluitbare rework bak. die is voorzien van een eenmalige ‘kratzak’. Hierdoor voorkomen wij ook dat resten van een ander product het te verwerken product kunnen contamineren.

E-teken certificering

E-teken certificeringMuskopak beschikt tevens over een E-teken certificering. Dit betekent dat Muskopak gemachtigd is onder E-teken af te vullen. Wat houdt dit in? Wij bewaken het proces zo dat het afvulgewicht in absolute zin en gebaseerd op het gemiddelde van de productie binnen de marges van het E-teken blijven. Dit is voor de consument een garantie dat hij altijd voldoende gewicht in een verpakking heeft. En net zo belangrijk: voor de fabrikant een garantie dat hij nooit teveel product verliest in overgewicht. Via ons geijkte systeem worden elk kwartier vijf verpakkingen uit de productie gecontroleerd op gewicht, lekkage en restzuurstof.

Biologische producten

SKAL gecertificeerdMuskopak is daarnaast SKAL gecertificeerd. Daardoor kunnen wij biologische producten verwerken zodanig dat dit past binnen uw biologische systeem.

Andere Certificeringen

Muskopak is ook UTZ, Fairtrade en SMETA gecertificeerd.

UTZ-logo
SMETA-logo

Service

Een goede service is bij ons gegarandeerd
Bij Muskopak vinden wij dat service bestaat uit het snel onze klanten op juiste wijze te informeren.

U kunt hierbij denken aan:

  • Voorraadstanden
  • Voorraden gereed product
  • Order status
  • Verlies registratie
  • Kwaliteitsrapportages